Logo maas

 

Tagline

Thuis in oplossingen.

Mediation

Mediation, een moderne, snelle én voordelige oplossing

Niet ieder probleem hoeft via de - klassieke - juridische weg te worden opgelost en soms is het zelfs beter om door middel van mediation tot een oplossing te komen, dat wil zeggen via bemiddeling tussen partijen. Bij mediation neemt u zelf het heft in handen. De mediator van Maas Advocatuur & Mediation begeleidt u bij het vinden van oplossingen en het maken van heldere afspraken zonder dat een rechter tot een opgelegde beslissing behoeft te komen.

Voordelen van mediation

• Zelf controle over de te maken afspraken
• Afspraken die toekomstbestendig zijn
• Sneller duidelijkheid dan in een gerechtelijke procedure
• Goedkoper dan een procedure omdat één mediator voor alle partijen optreedt.

Door de inschakeling van één professional - de mediator – zullen de kosten altijd lager uitkomen dan wanneer ieder van partijen zich tot een eigen professional wendt. Zodoende bent u in staat om op een goedkope wijze uw probleem aan te pakken. Omdat partijen bij mediation zelf betrokken zijn geweest bij het maken van de afspraken zijn zij juist bereid om die zelf gemaakte afspraken na te leven. Een goede mediator laat partijen niet zomaar wat afspraken maken maar afspraken die goed doordacht zijn. Dit is niet alleen voor u maar ook voor uw omgeving (bijv. kinderen) van groot belang.

Kennismakingsgesprek tegen speciaal tarief

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek krijgt u informatie over hoe mediation bij Maas Advocatuur & Mediation in z’n werk gaat. Welke stappen zullen worden doorlopen, wat ieders rol is en hoe afspraken worden vastgelegd. Na dit gesprek bepaalt u of u met mediation wilt starten.
Voor dit kennismakingsgesprek van maximaal 2 uur betaalt u slechts € 75,- exclusief btw per persoon.

Weten wat mediation in úw situatie kan betekenen?

Indien u samen besluit om te kiezen voor mediation dan kunt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dat kan zowel overdag als in de avond.
Bel 0348 - 40 85 86 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omgangsregeling en corona

Niet alleen de coronasituatie maar ook de nasleep daarvan heeft voor de uitvoering van de zorg- en contactregeling al voor veel ouders tot de nodige problemen geleid. Door het toegenomen thuiswerken en de vaak beperktere mogelijkheid om kinderen buitenshuis op te vangen komen omgangsregelingen onder druk te staan. Daar biedt mediation uitstekende oplossingsmogelijkheden voor. Bovendien kan een noodzakelijke aanpassing van de omgangsregeling ook zijn effect hebben op de hoogte van de kinderalimentatie.

 

Wat u verder over mediation moet weten

Familierecht (scheiding)

Mediation en scheidingsbemiddeling, samen de beste afspraken maken voor de toekomst

U en uw partner gaan scheiden of willen de relatie beëindigen. U heeft te maken met een geschil in uw familie of gezin. Praten en overleggen met elkaar is dan niet altijd eenvoudig. Zeker als er kinderen in het spel zijn, liggen zaken soms gevoelig.
Maas Advocatuur & Mediation zorgt voor rust en heldere afspraken. Afspraken waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden en die u houvast geven in de toekomst.

Internetscheiding: voordelig en snel

Soms bent u er samen al uit en hoeft er niet zo heel veel geregeld te worden. Stel, er zijn geen kinderen, u heeft bijvoorbeeld een huurhuis, u wenst beiden zelfstandig verder te gaan en het huwelijk of partnerschapsrelatie was maar van korte duur. Dit kan betekenen dat de ontbinding vlot kan verlopen via een internetscheiding. Niettemin blijft scheiden vanzelfsprekend maatwerk en zal de mogelijkheid van een internetscheiding dus altijd vooraf met u worden bespreken. Tijdens het tekenen van het convenant op kantoor wordt het hele convenant met u doorgesproken zodat u beiden duidelijk voor ogen heeft hoe uw scheiding geregeld is.

U regelt alles rondom uw scheiding binnen één kantoor

• Berekenen van kinder- en partneralimentatie
• Opstellen van ouderschapsplan
• Vermogensverdeling
• Echtscheidingsconvenant
• Indienen van echtscheidingsverzoek bij de rechtbank
• Inschrijven van echtscheidingsbeschikking bij de burgerlijke stand
• Later periodiek 'onderhoud' door het evalueren en updaten van het ouderschapsplan.

U kunt rekenen op de vakkundigheid van een gecertificeerde familiemediator met kennis van actuele wetten en regels en de vaardigheden die u van een topmediator mag verwachten. Als sluitstuk van de echtscheidingsmediation regelt de kantooradvocaat aansluitend de formele echtscheidingsprocedure bij de rechtbank.

Meer weten?

Bel 0348 - 40 85 86 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Familie- en gezinskwesties

Samen de beste afspraken maken voor de toekomst

Het komt in de beste families voor dat er bijvoorbeeld problemen ontstaan tussen ouders en hun puberende kinderen. Het is dan zeker niet altijd handig om daarvoor meteen ‘instanties’ in te schakelen. Maar soms is het probleem onderling toch niet op te lossen omdat praten en overleggen met elkaar dan niet altijd eenvoudig is, zeker met kinderen. De familiemediator van Maas Advocatuur & Mediation is dan de geschikte schakel om te helpen bij de oplossing van het probleem. Senioriteit en levenservaring is dan heel nuttig.

Alles in één keer geregeld met Maas Advocatuur & Mediation

In geval van familie- en gezinskwesties regelt Maas Advocatuur & Mediation alles wat nodig is. Zorgvuldig en met respect voor beide partijen. U kunt rekenen op de vakkundigheid van een gecertificeerde familiemediator met kennis van actuele wetten en regels en de vaardigheden die u van een topmediator mag verwachten.

Meer weten?

Bel 0348 - 40 85 86 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouderschapsplan evaluatie

Samen uw afspraken opnieuw optimaliseren voor de toekomst

U en uw ex-partner hebben een ouderschapsplan dat in de loop der tijd niet meer voldoet aan de feitelijke situatie. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat de kinderen ouder zijn geworden of hun leefsituatie is gewijzigd. Ook kan er sprake zijn van een wijziging in de onderlinge financiële verhoudingen met mogelijk gevolgen voor de kinderalimentatie. In dat geval kan er behoefte zijn aan het evalueren van het ouderschapsplan en het eventueel aanpassen van het plan aan de gewijzigde omstandigheden.
Indien uw scheiding door middel van mediation is geregeld hebt u vast wel de voordelen daarvan gezien. U weet dan ook dat voorkomen beter is dan genezen en dat een vroegtijdig overleg om het ouderschapsplan aan te passen kansrijker is dan gedoe achteraf. En dat geldt zeker in gevoelige kwesties als zaken rondom de kinderen.
Maas Advocatuur & Mediation helpt u hierbij om de situatie rond uw kinderen weer ouderschapsproof te maken met een ouderschapsplan dat weer voldoet aan de geldende eisen. Niet alleen u en uw gezin maar ook het recht is immers voortdurend in ontwikkeling. Belangrijk om te weten is dat een gewijzigd ouderschapsplan niet meer door de rechtbank behoeft te worden goedgekeurd.

Alles in één keer geregeld met Maas Advocatuur & Mediation

In geval van een wijziging van het ouderschapsplan regelt Maas Advocatuur & Mediation alles wat nodig is. Zorgvuldig en met respect voor beide partijen. U kunt rekenen op de vakkundigheid van een gecertificeerde familiemediator met kennis van actuele wetten en regels en de vaardigheden die u van een topmediator mag verwachten.

Meer weten?

Bel 0348 - 40 85 86 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Erfrecht

Samen de beste afspraken maken voor de toekomst

Het is van alle tijden dat een erfenis kan leiden tot ‘armoe’ binnen de familie. Dat komt in de beste families voor. Het kan daarbij natuurlijk om de verdeling zelf gaan maar dikwijls is dat niet het geval. Dan blijkt dat er nog wat oud zeer uit het verleden moet worden opgeruimd. Dat is nu juist het soort van problemen dat zich uitstekend laat oplossen door de mediator van Maas Advocatuur & Mediation. Daarbij is enerzijds een gedegen juridische kennis een absolute voorwaarde maar tegelijkertijd ook de ervaring en geoefendheid van de mediator om partijen in beweging te krijgen. Senioriteit en levenservaring van de mediator zijn dan heel nuttig. Maas Advocatuur & Mediation biedt die oplossing.

Alles in één keer geregeld met Maas Advocatuur & Mediation

In geval van erfrechtelijke problemen regelt Maas Advocatuur & Mediation alles wat nodig is. Zorgvuldig en met respect voor alle partijen. U kunt rekenen op de vakkundigheid van een gecertificeerde familiemediator met kennis van actuele wetten en regels en de vaardigheden die u van een topmediator mag verwachten.

Meer weten?

Bel 0348 - 40 85 86 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.